Samen door de Crisis
 

Veel zzp’ers zitten zonder werk en inkomsten sinds de uitbraak van het Corona virus in Nederland. Bij een flink aantal (maatschappelijke) organisaties is er grote behoefte aan extra inzet van mensen. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbanken en de kindertelefoon, maar ook aan 'online dagbesteding' voor scholen en verzorgingstehuizen.

'Samen door de crisis ' is als project ondergebracht bij stichting Zorgrug. Deze maand wordt de ANBI-status voor de stichting aangevraagd. ‘Samen door de crisis’ is de brug tussen de vraag vanuit maatschappelijke organisaties naar extra bezetting en de schreeuw om betaald werk voor zzp’ers. Kortom, een win-win situatie. 

‘Samen door de crisis’ verzoekt particulieren en bedrijven maatschappelijk bij te dragen door het geven van een financiële donatie. Tenminste 90% van de ontvangen donaties worden gebruikt om de zzp’ers, die zich actief inzetten, te betalen middels een zogenaamde vrijwilligersvergoeding. Zzp'ers die als vrijwilliger onze maatschappelijke organisaties helpen krijgen hier een onbelaste vrijwilligersvergoeding voor. Deelnemende organisaties krijgen hierdoor kosteloos de extra hulp die zij zo hard nodig hebben en de zzp’ers krijgen hiermee toch financieel een kleine tegemoetkoming in deze moeilijke tijd. 

De organisaties en zzp’ers kunnen geholpen worden door uw donaties. U kent allemaal wel een of meerdere zzp’ers in uw omgeving. Wij als samenleving zijn meer dan ooit aan zet! Helpt u ook mee?

Wall of fame


 
E-mailen
Map